Teknologi-journalisten er bjellesauen å følge

Interessant kommentar å lese fra Charles Arthur i The Guardian. I sin kommentar Technology journalists are the ones to watch skriver han blant annet:

You’d watch what the fashion writers are wearing to find out what’s going to be in next season. It’s the same with technology, but with a longer timelag.

Arthur begrunner dette bl.a med at teknologinyheter har nest raskest endringstakt. Bare slått av nyheter om moter. Han viser videre til at teknologi-journalister grunnet sin interesse for, og kunnskap om verktøy, gjerne er de første i organisasjonen som blir gitt tilgang til nye verktøy av sin arbeidsgiver, samt at man stadig pushes av egne lesere/brukere.

Altså, er det teknologi-spaltistene journalist-studentene burde ha et ekstra overvåkent øye med, ifølge Arthur.

Han grenser også innom andre spennende emner som jeg mener må være en killer å ha på CV’en for kommende journalister: kjennskap til HTML, CSS og ikke minst kunnskap om å bygge databaser. Kompetanse på visualisering likeså. Noe så enkelt som å være en racer i regneark-programvare kan ved enkelte tilfeller åpne dører til gode saker.  For den interesserte anbefales i denne sammenheng Historiefortelling i kode: Programmering som journalistikk – som gjort kjent tidligere i år planlegger Institutt for informasjons- og medievitenskap ved UiB en satsing på dette området.

Bjellesauen? Fotocredit: Scott Beale / Laughing Squid, CC BY-NC-ND 2.0

Bjellesauen? Fotocredit: Scott Beale / Laughing Squid, CC BY-NC-ND 2.0

Mine personlige erfaringer med teknologi-spaltisten/journalisten som bjellesau er delte. Kan det hende at man i for stor grad blir fokuserte på verktøyene i stedet for journalistikken?

Det enkleste er uansett kanskje å dømme selv. Her er lenker til noen  journalister som skriver om teknologi (et ganske så tilfeldig utvalg):

På den annen side, Charles Arthur, kan ha et godt poeng i følgende:

Perhaps journalists have been sheltered from the realities of the changing world, and technology journalists have simply been keeping pace. Whichever it is, though, it’s going to change. Rapidly.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s