Hodet over vannet

Ting går ikke alltid som planlagt. Utgangen av oktober måned var spesiell for min del. Etter elleve år på nett for BA som journalist, vaktsjef, nettredaktør, daglig leder og utviklingsansvarlig, med x antall utrullinger av BA.no i drakter og systemer, utrullinger i mobilutgave og sist, men ikke minst – starten på BAs inntreden i sosiale medier (Bergen360.no) – tok jeg sluttpakke med effekt fra 1. november. En vanvittig tung beslutning å ta, men med en påfølgende lykkefølelse av dimensjoner når beslutningen først var tatt.

Gud, så jeg gledet meg til å gjøre noe annet. Sette 11 års erfaring fra web, mobil og sosiale medier ut i praksis på andre felt.

Og planen var klar

  1. Lørdag 31. oktober stod jeg hos Eplehuset i Bergen. Endelig kunne jeg sparke Microsoft-plattformen midt i r…. og gå 100% for Apple. Akkurat denne lørdagen vil jeg kose meg med lenge. Jeg ruslet kanonfornøyd ut av Eplehuset med en nett 13″ MacBook Pro i en pose i den ene neven, og et 27″ tommers iMac-monster hengende tungt i den andre. Da jeg stod i parkeringsanlegget på City Park i Bergen sentrum var det umiddelbart én ting som slo meg: «om Apple nå lager iMac´ene større, så må jeg kjøpe større bil for å få med meg greiene hjem».
  2. Mandag 2. november kom, og jeg kunne digge meg med å kjøre opp to maskiner og gjøre meg kjent med herlighetene
  3. Dagen etterpå skulle den egentlige jobben begynne langs to spor: 1) Starte bygge en plattform for å kunne tilby konsulent-tjenester innen sosiale medier, innholdsproduksjon for web og generelt utvikling av nettsider/konsepter 2) Sondere jobbmarkedet og forberede meg til jobbintervjuer
  4. Senere samme dag. Småttisen på 15 mnd hoster. Skikkelig hoster. Gjett hvem som må være hjemme med sykt barn
  5. Neste dag – hosting + feber. Jepp, småttisen har fått svineinfluensa. Dermed ryker de neste seks dagene. Det er umulig å få gjort et vettugt stykke arbeid foran skjerm med en febersyk, hostende, nesedryppende, luftveissyk liten kar som henger som klister i buksebenet
  6. Neste uke – yes! Du er i himmelen noen minutter fordi småttisen har blitt feberfri. Du rekker akkurat å trekke pusten fornøyd et par ganger før skallebanken melder seg. Dernest melder hosten seg. Feberen. Muskelsmertene. Den dryppende nesen og de tette luftveiene. Oh yes, du har fått svineinfluensa du også!
  7. Den neste uken går med til det samme. En s(v)innsyk skallebank får deg til å gå lange veier utenom dine flunkende nye Macs. Flere av dagene henger småttisen fortsatt i buksebenet ditt. Han skal jo tross ikke tilbake i barnehagen før det har gått maaaange dager (karantenetid)
  8. Denne uken. Ahhhh. Endelig frisk. Småttisen er i barnehagen. Fri. Laaang frokost, kaffe, avislesning – og dernest en herlig dag med bare meningsløs (?) web-surfing for å komme i gjenge igjen.
  9. Resten av uken – ting er på gli. Mulighetsvinduene som du måtte utsette åpningen av under svineinfluensaen er åpnet, og står fortsatt på gløtt. Det kribler igjen. Spennende dager i vente. Begynner samtidig på «gratis»-jobb for kjentfolk som trenger hjelp til å bygge web og tilstedeværelse i sosiale medier
  10. Konstaterer at du er fit for fight

Hodet er igjen over vannet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s