Detaljer: Bybane-traséen og hagesingel

Hagesingel er fint det, men – ikke alltid like praktisk for alle. Slik som eksemplet jeg her skal omtale – hagesingelen som er lagt langs bybane-traséen ved Nygård.

Det har seg slik at det langs bybane-traséen ved Nygård er anlagt et bredt og fint fortau. På dette fortauet er det plantet trær, og disse vender så ut mot et sykkelfelt. Hagesingelen, ja den er lagt i store mengder rundt hvert tre.

Hagesingelen er fin. Den er hvit. Og, vesentlig i denne sammenheng, den har sylskarpe kanter.

Problemet: Hver dag havner hagesingelen inn i sykkelfeltet. Om det kastes eller sparkes inn av folk på vei hjem etter lystige nattetimer på byen vet jeg ikke, det er egentlig ikke så interessant – det som derimot er interessant er at hagesingelen blir et problem for syklistene. Sykler en terrengsykkel med grove dekk er ikke problemet verre enn at man risikerer å punktere. For den som sykler landeveissykkel med tynne, steinharde dekk derimot, er løs grus og småstein i veibanen rett og slett jævlig ubehagelig. I verste fall tryner du. Eventuelt ryker du på en punktering, kjører i sikk-sakk for å unngå slagene – eller – kjører utenom. Utenom vil i dette tilfelle bety at man legger seg ut i veibanen.

Bergen er full av konfliktsoner der bil og sykkel møtes til duell. Denne aktuelle konfliktsonen er helt unødvendig!

Oppfordring: Kjære Bybane, Bergen kommunen, parkansvarlige, anleggsgartnere eller hvem det måtte være som har evne, kapasitet og myndighet til å gjøre noe med det. Hvorfor hagesingel med sylskarpe kanter? Er det fordi det ser pent ut? Kunne dere vært så snill og vurdert legge jord, trov eller lignende rundt trærne i stedet?

Takk for oppmerksomheten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s